Reparatii culinare

Abia asteptam sa fac inghetata de casa cu lamaie si menta pe care am vazut-o intr-o emisiune de-a lui Jamie Oliver si sa ma laud cu ea aici.

Reteta am facut-o asa:

– 200 g zahar
– 275 ml apa
– 6 lamai
– frunze de menta proaspata

Am pus la fiert apa cu zaharul timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Sau aproape. Apoi am pus fiertura la racit.

Am ras coaja de la lamai si am stors zeama. Dupa ce apa cu zahar s-a racit, am adaugat zeama de la lamai, coaja rasa si menta proaspata taiata marunt.

Intrucat l-am avut ajutor pe Mircea, inghetata a fost facuta cu multa dragoste. Dupa multi pupici, „te iubesc-uri” si constatarea „ah, ce frumoasa-i viata” facuta in timp ce storcea lamaile, compozitia a fost gata.

Am bagat compozitia la congelator timp de vreo 4 ore, scotand-o constiincios din 30 in 30 de minute sa mai amestec cu telul prin ea.

A iesit o chestie ca in poza:

Inghetata de casa cu lamaie si menta

Si recunoastem ca nu ne-a placut nici unuia dintre noi. Chestia era buna la gust, nimic de zis, dar cam ca o apa inghetata care se dezgheta cam repede.

Am pus-o din nou la congelator, pentru ca mi-a fost mila s-o arunc, dupa atata dragoste, munca si ingrediente.

Si acum seara mi-a venit ideea: Am pus 4 lingurite din chestie intr-un pahar cu apa, am amestecat si a iesit un suc cu lamaie si menta delicios si sanatos.

Ce reparatii culinare ati facut la viata voastra? Ca sigur au fost retete care nu v-au iesit de la inceput. Le-ati aruncat sau le-ati reparat?

{lang: 'ro'}
Zi si tu ceva!

5 Comentarii

  1. Cand am inceput sa citesc, ma si gandeam „uite, dom-le, ce simplu e sa faci inghetata, si eu cumpar” 😀

    Da, si eu am mai reparat retete, dar am avut si cazuri in care nu s-a putut decat sa arunc „creatia”.

  2. Catalin Andrei Bunduc

    Macar sucul a fost natural, delicios si sanatos ! 😀

  3. Ce ai facut tu acolo nu e inghetata, e sorbet. Inghetata clasica are printre ingrediente si lapte, sorbetul are apa. Nici mie nu-mi place sorbetul, prefer cremozitatea in locul acelor de gheata 🙂

Leave a Comment