Prajitura cu lamaie si lapte condensat

Prajitura cu lamaie si lapte condensat

Din cele 3 retete cu lapte condensat pe care am apucat sa le fac, am lasat prajitura asta la sfarsit, pentru ca o consider un fel de „Crème de la Crème à la Edgar”, ca sa zic asa.

Cantitatile ingredientelor le-am socotit in functie de unica tava pe care o am, de 50×25 cm.

Se iau:

– 600 g biscuiti (Petit Beure sunt foarte buni, daca gasiti si din aia mai mari, o sa aveti avantajul ca nu o sa albiti pana aranjati biscutii in tava)

– 2 cutii lapte condensat

– 2 cutii frisca lichida (adica frisca lichida masurata cu cele 2 cutii de lapte condensat)

– zeama de la 4 lamai

– optional, coaja rasa de la cele 4 lamai

Intr-un vas amestecati laptele condensat, frisca lichida si zeama de lamaie. Zeama nu o puneti toata odata, ci cate putin, cam in 4 randuri. Nu stiu de ce sa puneti asa, mi s-a parut ca iese mai bine crema.

Aranjati biscuitii in tava astfel incat sa formati un strat de biscuiti. Adaugati un strat de crema pe care-l nivelati cu o lingura. Si iar un strat de biscuiti, alt strat de crema, pana se termina crema. La cantitatile de mai sus, mi-au iesit 4 straturi de biscuiti, ultimul fiind de biscuiti.

Ei, si acum vine partea de tortura. Bagati prajitura la frigider si o lasati vreo 7-8 ore. Cel mai bine e sa o faceti seara si sa o lasati in frigider pana dimineata. Eu am pus deasupra tavii o folie de aluminiu ca sa se pastreze umiditatea si sa se inmoaie si ultimul strat de biscuiti. Dupa ce se intareste crema, puteti lasa prajitura la frigider si fara folie.

Deasupra puteti presara cacao, fulgi de cocos sau ce va lasa inima. Eu am pus cacao, intrucat fulgii de cocos i-am terminat odata cu bomboanele Raffaello.

As easy as pie!

Inspirata de aici.

{lang: 'ro'}
Zi si tu ceva!

12 Comentarii

  1. Tentant, dar no tks.
    In perioada asta ma infund cu fructe crude, actiune de vitaminizare.

    Deja disper o babuta din piata careia ii iau toate murele, 5 lei kilu. Probabil trebuie negociat un pret mai mic, ca doar nu e mag online 🙂

    Auzisi? Mureee crudeeee!

    • Pai si noi mancam o gramada de fructe crude, dar nu puteam pierde ocazia de a cumpara lapte condensat, ca prea caut de ani de zile si nu gasesc. Si daca tot am cumparat o tona, de ce sa nu fac si niste bunatati? Btw, nu stiu de ce, dar nu-mi plac murele. Cred ca papilele mele nu sunt de acord cu raportul dulce/acrisor din ele 🙂

  2. Se poate remedia senzatia cu un pachetel sau mai multe de vanilie.

  3. E incercabil, de aratat arata foarte bine. Si nu cred ca nu e gustos. 😛

  4. Ce fel de cutii de frisca, la ce gramaj? Ca o cutie de lapte condensat are 400 de grame, pun 400 de grame de smantana pentru frisca de cutie?

    • Ei, recunosc cu rusine ca nu am cantarit frisca. Doar am umplut cutiile de lapte condensat cu frisca lichida (aveam o cutie de 1 l, asa ca mi-a ajuns). Dar, avand in vedere ca probabil nu au aceeasi densitate, nu bag mana in foc ca 400 g frisca = 400 g lapte condensat.

  5. Crema doar se amesteca, sau se bate cu telul pana capata o anume consistenta? Cam ce consistenta trebuie sa aiba crema in momentul cand o intind pe biscuiti?

    • Eu am amestecat-o cu o lingurita. Daca se pune frisca lichida nu e foarte tare, doar putin mai tare decat consistenta laptelui condensat. Dar daca puneti lapte praf (am pus la ochi, nu prea stiu sa zic cantitatea), pe masura ce se adauga zeama de lamaie se ingroasa f bine, pana la sfarsit capata consistenta unei maioneze bine batute, care nu cade de pe lingurita.
      Oricum, si daca e mai moale crema, daca o lasati in frigider descoperita, se mai evapora apa din crema si consistenta cremei devine ca cea a cremei de la cremsnit.

  6. Arata foarte bine si cred ca este si foarte buna !
    Dar, repet intebarea anterioara: spuneti ca trebuie AMESTECATA frisca si laptele condensat. Numai AMESTECATA sau BATUTA? Si, in lc de frisca lichida, se poate pune lapte praf?
    Imi imaginez ca lichidul din crema obtinuta din lapte condensat si frisca lichida, nu se evapora ci este absorbita de biscuiti. Cred!

    • Eu doar le-am amestecat, nu le-am batut. Am facut ulterior si varianta cu lapte condensat si lapte praf si crema iese mai consistenta, ca o maioneza tare. Deci in varianta cu lapte praf, se mai poate pune si putin lapte normal, sa nu iasa crema prea tare si sa inmoaie si biscuitii.

  7. Multumesc mult pentru raspuns! Pana acum nu stiam de unde sa achizitionez lapte condensat ( lapte cu care m-am intalnit acum niste ….multi, multi ani) dar, am descoperit de unde-l pot achizitiona. Saptamana viitoare astept comanda si, credeti-ma, de abia astept sa fac prajtura asta! 😆 Am sa va comunic rezultatul!

  8. Eu am batut frisca ,,putin” si dupa aceea am amestecato cu laptele condensat si lamaia.Am avut biscuiti populari si i-am inmuiat ,,o secunda „in lapte rece cu vanilie.Dupa aceea am montat lafel.

Leave a Comment