Inghetata de casa cu banane si lapte condensat

Inghetata de casa cu banane si lapte condensatIncep prin a zice ca nu inteleg de ce in majoritatea retetelor cu lapte condensat se pune si zahar, cand laptele condensat este oricum foarte dulce, deci zaharul nu-si prea mai are rostul. O sa va zic cum am facut eu retetele, dar daca va lasa inima, puteti pune si mai putin zahar decat am pus eu (unde am pus).

Deci:

– 6 banane mari
– 150 g zahar
– 250 ml lapte condensat
– 120 ml apa
– zeama de la o lamaie

Intr-un blender se pun bananele (fara coaja), sucul de lamaie si zaharul si se mixeaza 15-20 secunde.

Se toarna amestecul intr-un vas si se lasa jumatate de ora (desi cred ca daca puneti zahar pudra nu mai trebuie sa-l lasati atata).

Se adauga laptele condensat si apa si se amesteca pana se dizolva zaharul.

Bagati la congelator.

Gata!

Iese foarte dulce asa ca, cum ziceam mai sus, puteti reduce mult cantitatea de zahar.

PS. Poza n-a iesit prea delicioasa, pentru ca niciodata nu pot scoate gogoloaie de inghetata asa rotunde cum ar trebui.

{lang: 'ro'}
Zi si tu ceva!

2 Comentarii

  1. crisan larisa elena

    😛 😀

Leave a Comment


Trackbacks and Pingbacks: