Doua casti cu microfon ieftine si bune

Mi-am cumparat de la emag doua casti cu microfon. Intai ca unul din clienti tot insista sa-mi instalez Skype sa putem vorbi mai mult, doi, ca mai ascult noaptea chestii si nu trebuie sa auda tot blocul.

Evident, ca tot omul, am vrut ceva la pret mic si calitate cat mai mare. Asa ca m-am uitat la cateva casti si m-am hotarat la 2 din ele. Fiind ieftine, m-am gandit ca daca dau gres cu una, o folosesc pe cealalta. Ei bine, n-am dat cu nici una 🙂

1. Casti cu microfon A4 Tech HS-28Casti cu microfon A4Tech HS-28, de 24 lei. Adica astea din poza.

Desi lungimea baretei se poate regla, dimensiunea difuzoarelor este mica, zic ei de 40 mm. Adica desi pot fi folosite si de un adult cu urechi mici, sunt mai potrivite pentru urechile unui copil. Sigur, le puteti purta si daca aveti urechi normale, dar dupa 2-3 minute o sa simtiti ca va intra urechile in creier.

Nu vin cu instructiuni de montaj. Asa ca o luati putin pe incercate, intrucat e o mufa roz si una neagra, iar calculatorul are 2 gauri roz si una verde (ca in a doua verde aveti difuzoarele). Intrucat am incercat toate gaurile, va zic eu: mufa neagra este pentru casti si intra in gaurica verde, iar mufa roz este pentru microfon si intra in una din cele 2 gaurele roz. La mine a trebuit sa testez ambele gaurele roz, pentru ca nu mergea microfonul decat in una.

Dupa ce am bagat mufele in gaurele, mi-a aparut o fereastra in care am putut sa-mi aleg si tipul de Sound Effect pe care vreau sa-l aud in casti. L-am ales Rock, ca-mi place sa ascult cu mai multi basi. Si daca ascult si tare, simt cum imi zbarnaie creierul. Nu ascult tare decat atunci cand simt ca mi s-a netezit creierul de la atata munca si vreau sa-l incretesc la loc.

Firul de la casti la mufe este destul de lung, vreo 2 metri, asa ca nu trebuie sa stati cu capul lipit de spatele calculatorului.

Potentiometrul de sunet este o chestie mica-mica si portocalie, si e pozitionat pe casca din stanga. Daca va uitati cu atentie, o sa-l si vedeti. Dar sa aveti lumina aprinsa.

Ca sa testati daca merge microfonul, mergeti in Control Panel -> Sounds and Audio Devices -> Voice si jos la Voice recording aveti un buton pe care zice Test hardware. Mai departe urmariti instructiunile si va prindeti voi daca merge sau nu.

Din pacate nu am putut testa microfonul si pe Skype, ca pana m-am prins in care gaurica roz trebuie sa bag mufa roz, s-a facut noaptea si s-au culcat toti interlocutorii.

Singura chestie care ma deranjeaza este ca bratul microfonului este prea mic, are aprox. 7 cm, adica va ajunge pana prin dreptul maselelor (daca castile stau pe capul unui adult), asa ca trebuie sa cam zbierati ca sa se auda.

Totusi, pentru niste casti asa de ieftine (pe bune, 24 lei), sunetul din casti este foarte bun, si consider ca sunt o achizitie foarte buna pentru un copil.

2. Casti cu microfon A4Tech HS-200, de 32 lei. Adica astea:Casti cu microfon A4 Tech HS-200

Ei bine, astea sunt perfecte pentru adultii cu urechi normale. Sunt foarte confortabile, buretelul ala stand foarte bine prin jurul urechii. Evident si la astea se poate regla bareta, astfel ca puteti avea capul cat de mare, ca tot sunt bune.

Instalarea a fost usoara si sugestiva: mufa verde in gaurica verde si mufa roz intr-una din gauricile roz (reamintesc, vedeti in care va merge microfonul).

Sunetul este foarte bun, evident l-am reglat sa aud tot cu efect de Rock (mentionez ca tipurile astea de Sound Effect apar datorita placii mele de sunet, nu stiu daca toate placile de sunet au la fel).

Mai jos pe fir veti gasi si potentiometrul de sunet, precum si un butonel de pornire-oprire a microfonului.

Microfonul seamana cu o pastiluta mica atasata pe fir, l-am vazut destul de greu. Si e pozitionat tot prin dreptul maselelor. Frate, astia or fi studiat anatomia fetei cand au pozitionat microfoanele? Dragi producatori, gura omului sta in general in centrul fetei, nu pe laterala 😆 Deci da, si in asta trebuie sa vorbiti tare ca sa se auda ceva.

Cu aceste casti mai primiti si un suportel cu lipici ca sa puteti agata castile ordonat pe monitor. Asta doar in cazul in care sunteti ordonati. Daca nu, nu.

Overall, sunt foarte multumita de achizitie. Raportul calitate/pret este excelent asa ca le recomand pe amandoua cu multa caldura.

PS1. De fapt ambele casti sunt mai ieftine cu 1 ban decat am zis eu, dar n-am vrut sa-mi umplu articolul cu zecimale.

PS2. O sa revin cu un mic update imediat ce se trezeste lumea de pe Skype, sa va zic cat de tare a trebuit sa vorbesc ca sa ma auda interlocutorul.

{lang: 'ro'}
Zi si tu ceva!

1 Comentarii

  1. Nu pot baga casti sau microfoane ca am tv tunner si de muuulti ani nu am avut timp sa caut setarea la gaurica pt microfon.

    Ca idee, care e diferenta de sunet skype vs yahoo mess? Uneori mai aud oamenii pe yahoo si e mai mult decat suficient.

    Tks

Leave a Comment