Busuioc proaspat si alte plante aromatice

Dupa cum v-am spus, ma tot uit la emisiunea lui Jamie Oliver (cand o prind, evident, ca tot nu stiu cand e in program) si ma innebuneste cu sosul ala al lui din frunze de busuioc proaspete cu ulei de masline si lamaie. Mda, dar problema era unde gasesc eu busuioc proaspat? Ca la noi prin piata n-am vazut. Asa ca am cautat pe net si am gasit. Ta-daaam: www.milleniumrom.ro – magazin online de plante aromate.

Plantele sunt cultivate in ghiveci si (citez):

– Toate plantele sunt crescute de noi, fara stimulatori de crestere sau fertilizanti chimici

– Plantele sunt crescute natural in ritmul lor normal de dezvoltare (4-5 luni)

– Sunt crescute in aer liber fiind perfect aclimatizate, ferindu-le doar de fenomene meteo extreme (grindina, vijelii, furtuni)

– Au dezvoltate o aroma naturala puternica corespunzatoare plantei respective

Bun, acestea fiind citite, am comandat rapid 3 ghivecele de busuioc (deh, lacoma), un ghivecel de menta proaspata si unul de cimbru. Mi-a convenit si faptul ca livrarea a fost gratuita. Comanda am facut-o vineri noaptea iar Vlad (tatal plantelor) m-a sunat chiar a doua zi sa mi le livreze. Din pacate aveam telefonul inchis ca na, o data pe luna dorm si eu in timpul zilei, dar le-am primit luni.

Busuioc proaspat

Busuioc proaspat

Menta proaspata

Menta proaspata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dupa cum vedeti, am primit fiecare planta in ghiveciul ei, toate sunt stufoase si mari (busuiocul din dreapta era mai des, poza e facuta dupa ce l-am jumulit). Busuiocul are aprox. 40 cm inaltime, menta 25cm in medie. Cimbrul nu l-am mai fotografiat, ca are peste 1 m si n-am atata loc in casa pentru a-i face poza de la distanta.

Vlad (tatal plantelor, dupa cum ziceam) e un baiat tare dragut si vorbaret, mi-a zis cum creste plantele si mi-a dat instructiuni detaliate despre cum sa le ud, ce frunze sa folosesc intai, cum sa pun cimbrul la uscat si etc.

N-am avut rabdare pana sa fac cine stie ce friptura, asa ca am facut un sos de busuioc la omleta cu ciuperci. Am jumulit busuiocul din dreapta din poza, am clatit frunzele si le-am storcit intr-o cana, cu un pistil din lemn (ca in mojar cu pistil, adica nu stiu daca asta din lemn are vreo alta denumire). Acum, ori n-am avut eu forta lui Jamie, ori n-am avut suficienta rabdare, ca n-a iesit sosul exact ca la el, cert e ca dupa 3 minute de storcire am pus putin ulei de masline, sare si lamaie, am mai storcit putin si gata.

N-am facut poza la omleta, ca sosul nu a fost prea aspectuos, dar gustul a fost demential. Abia astept sa fac si inghetata aia cu lamaie si cu frunze de menta pe care am vazut-o tot la Jamie.

In concluzie, ma declar fan (fanitza?) al acestui magazin, mai ales ca n-am mai vazut in alta parte busuioc proaspat. De apreciat initiativa lui Vlad si a sotiei de a initia aceasta afacere.

Deci nu uitati: www.milleniumrom.ro – magazin online de plante aromate

 

{lang: 'ro'}
Zi si tu ceva!

20 Comentarii

  1. wow! bine de stiut, dau o tura sa vad ce au – acum am din productie proprie, dar pe viitor… šŸ™‚
    si fa si poze la ce gatesti šŸ˜›

  2. gata, am notat locul, imi place tare! multam de recomandare, sa mai vii cu ponturi de-astea!

  3. Cine e mama Jamie Oliver? Sa nu ma pui pe google imageeeees!
    Io o stiu pe fatuca de face prajiturele pe euforia si pe nea jamaicanul cu gratarele picante. I-am nimerit?

  4. Esenta, mai mult ca sa nu uite eu:
    Consumul de ceai de busuioc scade efectul nociv al nicotinei si al altor toxice cu nucleu de tip nicotinic, patrunse in sange prin inhalare sau ingestie. De asemenea, ceaiul de busuioc poate reduce viteza de transformare a zaharurilor in grasimi.
    Un remediu de nadejde in tulburarile gastro-intestinale, busuiocul stimuleaza digestia, calmeaza colicile, ajuta la eliminarea gazelor, este antiemetic, antiseptic intestinal si diuretic.
    Ceaiul de busuioc este folosit ca leac inca din timpurile fenicienilor, care-i atribuiau proprietati magice multiple, ridicandu-l la rang de planta sfanta.

    • Multumesc pentru completari. Intradevar am citit si eu ca are multe proprietati, dar tot trebe sa-l cumperi de undeva ca sa-l folosesti. Sau sa-l plantezi singur, daca ai timp si nervi suficienti sa astepti sa creasca šŸ˜›

  5. Nu esti ortodoxa?
    Faci altfel: in loc sa plantezi, „arunci” busuiocul vechi intr-un ghiveci de flori si uiti de el. Are si seminte šŸ™‚

  6. busuiocul pentru bucatarie si menta pentru bucataie nu-i totuna cu celelalte plante, sint mai putin aromate, busuioc pentru aromat mincarea am si eu in vas, eu il gfolosesc numai pentru friptura… nu-l duc la biserica

  7. Multumim Diana pentru gandurile si randurile frumoase. šŸ˜³

    Acum legat de busuioc si biserica, cum zice si pop dumitra este o diferenta intre busuiocul bisericesc si cel pentru bucatarie, fiind soiuri diferite.

    Cel bisericesc dezvolta frunze intercalate pe tija de inflorescenta si este de talie mai mica, pe acesta il gasiti in piete pe la mamaite, pe cand cel cultivat de noi dupa cum vedeti in imagini are frunzele mari carnoase si este potrivit pentru a fi folosit la prepararea retetelor favorite.

    Va recomand busuiocul genovese italiano clasico (ca al nostru) pentru gatit.

  8. razvan padurariu

    incearca inainte sa faci sosul sa oparesti 20-30 secunde frunzele si racestele intr-un vas cu apa rece si gheata. pe urma poti pune frunzele in robot cu restul si asa iti iese un sos verde

  9. Buna, puteti incerca si busuiocul nostru šŸ™‚

  10. roxana turcanu

    Buna,

    eu intamplator am intrat pe site-ul lor, inainte de a citi postarea ta, dar nu am avut parte de amabilitate din pacate- doream sa primesc niste informatii si sa comand. Sunt genul de client care vrea sa si discute putin inainte de a face o comanda, sa fie consiliat- in concluzie, genul de client deschis la sugestii, pe care oamenii de vanzari il cauta:)N-a fost sa fie,probabil vanzatorul avea o zi proasta, incerc alte site-uri! šŸ™‚

    • Dvs. ați cerut in primul rĆ¢nd detalii despre cultivare și creștere, cu toate ca v-am spus ca acel kit este disponibil doar primăvara, iar dvs ați insistat sa va dau acele detalii, cu toate ca nu mai exista obiectul vĆ¢nzării.

      In plus eu eram la servici in timpul orelor de program și asta ca urmare a atat de multor clienți asemeni dvs. care pretind să primească informații gratuite care cumpără un ghivecele si pretind eventual si livrare gratuită.

      Informația de specialitate costă si se numește consultanță in majoritatea domeniilor.

      Dacă dvs. aveți impresia ca eu sunt obligat in vrun fel sa v-o ofer GRATUIT, va Ć®nșelați.

      Și Ʈncă ceva. EU NU SUNT DOAR UN re(Vanzator), ci Producător.

      Va invit sa mergeți in magazinele de bricolaj sau supermarketuri, un veți fi „consiliata” de acei specialiști in cultivarea plantelor.

Leave a Comment


Trackbacks and Pingbacks: